Naukowcy udowodnili, że pomaga na wiele schorzeń, w tym na choroby układu krążenia, kamicę i infekcje. Żurawina to owoc, który sprawdzi się zarówno jako dodatek do owsianki, jak i do wypieków. Można też zrobić z niej koktajl albo sok. To bogate źródło witamin i minerałów. Jak działa i ile jej jeść, by odczuć pozytywne działanie?Z tego tekstu dowiesz się, jakie są właściwości prozdrowotne żurawiny, w jakiej postaci jest najlepsza i jak wpływa na serce.
Wiele osób nie je końcówki banana, ponieważ boi się, że jest trująca lub niezdrowa. Jest tak nie tylko w Polsce, ale również w wielu innych krajach, nie tylko Europy. A jaka jest prawda? Czy zjedzenie czarnej końcówki banana może skończyć się zatruciem, chorobą lub śmiercią? Oto co udało nam się ustalić.Czarną końcówkę banana można jeść bez obaw: nie ma w niej robaków, pasożytów, ani trucizn. Są jednak inne zagrożenia, które czyhają na nas w bananach i powinniśmy o nich wiedzieć.